Monday, January 25, 2010

ANOTHER PAGE

THERE IS ONLY ONE PHOTO TO SHOW YOU ON THIS POST. I HAVE FINISHED THE JOURNAL AND I HAD TAKEN PICTURES OF ALL OF THE PAGES, HAD THEM IN MY PICTURES PROGRAM, READY TO POST ON THE BLOG
AND THEN WE HAD A BIRTHDAY PARTY FOR OUR PASTOR AT CHURCH SUNDAY AND I TOOK SEVERAL PICTURES, WANTED TO SHARE THEM, DOWNLOADED THEM, AND IN THE PROCESS I MANAGED TO OVER RIDE MY OTHER PICTURES MAKING THEM GO AWAY?????? NOW I GET TO TAKE THE PICTURES ALL OVER AGAIN BUT I CAN NOT DO THAT UNTIL I EMPTY THE CAMERA AND I CAN NOT DO THAT TILL I GO TO WALMART AND HAVE SOME PICTURES MADE, SO THEREIN LIES MY DILEMMA. I LIKE THESE PAGES BUT THERE WAS NO ART WORK INVOLVED, IT WAS MORE OF A SCRAPBOOK STYLE. I KEPT THE PICTURE OF THE ORCHID EVEN THOU IT WAS A BLACK AND WHITE ONE, I THOUGHT IT WAS VERY PRETTY. THE COVER IS ALSO DONE AND I WILL SHOW THAT LATER ALSO.
IT IS HARD TO BELIEVE THAT JANUARY WILL BE OVER IN A FEW MORE DAYS. HANG ON ALL OF YOU SNOW BOUND BLOGGERS, SPRING IS JUST AROUND THE CORNER.

Saturday, January 23, 2010

Second set of journal pages

MY LAST POST I MEANT TO SHOW THE OUTSIDE OF THIS JOURNAL AND GIVE IT'S SIZE, 8 1/2 x 11 1/2
THE LAST ONE WAS 10 X 14 I THINK THE LARGER ONE WAS EASIER TO WORK WITH.
AS YOU CAN SEE I HAVE NOT COVERED THE OUTSIDE YET, I LEARNED WITH THE LAST ONE TO WAIT SINCE THE BOOK GETS HANDLED SO MUCH IN THE ALTERING.


I THINK THESE TWO PAGES ARE MY FAVORITE IN THIS GROUP, AS YOU CAN SEE THERE IS A BEIGE STRIP ON THE LEFT TO WRITE ON AND YOU COULD USE THE FACE AND IN BETWEEN THE OTHER WORDS ON THE RIGHT.
THIS WAS FUN TO DO. HAVE YOU EVER HEARD THE TEDDY BEAR PICNIC SONG BEFORE?

AND LAST THIS IS A "YOUNG" DAUGHTER, WHO JUST TURNED 41 YESTERDAY, THE 22nd. AND LIKE A LOT OF US WHEN WE HIT THAT TIME IN LIFE WOULD ASK......HOW CAN I BE THIS OLD, WHERE DID THE YEARS GO ?
Hope you are enjoying these pages. I think I have one more journal like this just waiting for me to finish this one! It will be for "ME" and will have a lot more writing in it.


Friday, January 22, 2010

Second Journal

As I promised, some of the pages from the second journal. All of the art work is done for the most part... if I find a picture that I like I will add it to the top right hand side where the vellum is. It lifts up to show the verse and a place to journal. I plan to leave some places for daughter to write so it will be a combination of both our thoughts.
Since this was a book on orchids you will see several pages left pretty much like they were. Most of them have blank spaces for the writing. In this one we have granddaughter on the left and my mother on the right.

As you can see there is a lot of room on these pages to write or even add a picture if that is what she wants to do. This is my grandparents and myself in the bath.
This last one has a pocket on the right side, the picture lifts out and is on a gold ribbon so it is attached. Baby Mia in the basket on the left. The lined paper on the right is to journal on and there is plenty of space on the left side. I try to use light paint over the dark so it will be conducive for writing.
ALL OF THESE CAN BE SEEN BETTER BY THE DOUBLE CLICK !
****************************************************************
I will try to post a few of these every day till you have seen it all. It was a little hard to get going on this but once I did it came pretty easy.


Tuesday, January 19, 2010

Amusement...

THIS IS WHAT HAPPENS WHEN I SIT DOWN IN FRONT OF THE TV......LENNY WAS WATCHING AMERICAN IDOL SO SINCE IT WAS NOT THE USUAL SHOOT EM UP VIOLENCE I DECIDED TO STAY IN THE ROOM. THESE TWO PAPERS WERE JUST LYING THERE MINDING THEIR OWN BUSINESS AND I SAW A PENCIL ON THE TABLE BY MY CHAIR SOOOOOO.
NOT SURE HOW YOU WOULD TITLE THESE, CARTOONS ?, DOODLES ?, THE WORK OF A CRAZY PERSON????? WHATEVER, IT IS ALL I HAD TO PUT ON HERE FOR NOW. YES, I AM WORKING ON JOURNAL # TWO AND IT IS GOING PRETTY SLOW. INSTEAD OF SHOWING THE PAGES ONE AT A TIME I PLAN TO TAKE PICTURES OF THE WHOLE THING WHEN IT IS DONE.
SO THAT'S ABOUT IT FOR NOW, KEEP SMILING, AND MAKE THEM WONDER WHAT YOU ARE UP TO!


THIS LADY ON THE LAST PAGE IS MY FAVORITE. SHE WAS THE LAST ONE I DID, MAYBE IF I DID TWENTY OR SO I COULD COME UP WITH A GOOD ONE.

Tuesday, January 12, 2010

GUIDANCE

WHEN I MEDITATED ON THE WORD GUIDANCE,
I KEPT SEEING "DANCE" AT THE END OF THE WORD. I REMEMBER READING THAT DOING GOD'S WILL IS A LOT LIKE DANCING. WHEN TWO PEOPLE TRY TO LEAD, NOTHING FEELS RIGHT. THE MOVEMENT DOESN'T FLOW WITH THE MUSIC, AND EVERYTHING IS QUITE UNCOMFORTABLE AND JERKY. WHEN ONE PERSON REALIZES THAT. AND LETS THE OTHER LEAD, BOTH BODIES BEGIN TO FLOW WITH THE MUSIC. ONE GIVES GENTLE CUES, PERHAPS WITH A NUDGE TO THE BACK OR BY PRESSING LIGHTLY IN ONE DIRECTION OR ANOTHER.IT'S AS IF TWO BECOME ONE BODY, MOVING BEAUTIFULLY. THE DANCE TAKES SURRENDER, WILLINGNESS, AND ATTENTIVENESS FROM ONE PERSON AND GENTLE GUIDANCE AND SKILL FROM THE OTHER.MY EYES DREW BACK TO THE WORD GUIDANCE. WHEN I SAW THE "G" I THOUGHT OF GOD, FOLLOWED BY "U" AND "I". "GOD","U", AND "I" DANCE......
GOD, YOU, AND I DANCE.
AS I LOWERED MY HEAD, I BECAME WILLING TO TRUST THAT I WOULD GET GUIDANCE ABOUT MY LIFE.
ONCE AGAIN I BECAME WILLING TO LET GOD LEAD.

I HOPE YOU LEARN TO DANCE THROUGH YOUR LIFE WITH HIM.

Saturday, January 9, 2010

A good book, & a warm fire....

NO ONE IS GOING OUTSIDE TODAY! THIS BELOW FREEZING WEATHER IS NO FUN FOR MY PEOPLE.......I ON THE OTHER HAND KIND OF LIKE IT. I DO NOT DO THE OUTDOORS! I AM STRICTLY A HOUSE CAT. NOW LETS SEE WHICH ONE OF THESE GOOD BOOKS DO I WANT TO CURL UP WITH? BOY AM I EVER HAVING A BAD HAIR DAY, I THINK IT IS ALL THE STATIC ELECTRICITY.

FOR ALL OF YOU IN THE COLD, .......REMEMBER A FEW MONTHS BACK WHEN WE WERE ALL SAYING, "IS THERE NO RELIEF FROM THIS HEAT?"

Friday, January 8, 2010

HERE KITTY,KITTY !







IN THIS TOP PICTURE I USED THE RUINS
FOR THE BACKGROUND. USED THE LION PICTURE NEXT, SAT THE ANGEL IN PLACE,
THEN REMOVED MIA AND ONE OF OUR CATS, (NOW IN KITTY HEAVEN) AND PLACED THEM ON THE BACKGROUND. I DID NOT SHOW THE ORIGINAL PICTURE OF THE ANGEL BECAUSE SHE CAME FROM A PAGE WITH SEVERAL OTHERS AND THAT IS IN ANOTHER PROGRAM. THIS PICTURE WILL GO INTO THE JOURNAL BUT THIS IS NOT A FINISHED PAGE. I HAVE BEEN SO BUSY DOING THESE PAGES THAT I ONLY HAVE ONE IN THE JOURNAL DONE SO I AM WAITING TILL I GET ANOTHER ONE DONE TO TAKE A PICTURE . THESE PICTURES GOT ALL TURNED AROUND BUT I THINK YOU WILL BE ABLE TO SEE WHAT I AM TRYING TO SAY.
IS ANYONE ELSE FEELING LIKE THE DAYS ARE JUST FLYING BY OR IS IT JUST ME?
I CANNOT BELIEVE EIGHT DAYS HAVE GONE BY THIS FAST.......
AND BEFORE I CLOSE I MUST SAY, " HAPPY BIRTHDAY ELVIS" TO ALL THE OLE DIE
HARD FANS.

Friday, January 1, 2010

Pages in progress

THESE ARE A FEW 0F THE PAGES I WILL BE WORKING WITH IN THE NEW JOURNAL THAT I AM DOING. THERE WILL BE WORDS ADDED AND OTHER PICTURES, PROBABLY SOME STICKERS AND OTHER EMBELLISHMENTS. THIS ONE ALREADY HAD A CAPTION BEFORE CHRIS MADE HER SUGGESTION TO LET THE VIEWERS COME UP WITH ONE....AND NOT ALL OF THEM WILL HAVE ONE. I WILL SHOW SOME OF THE FINISHED PAGES LATER.
HOPE EVERYONE HAD A SAFE AND HAPPY NEW YEAR. I went to bed at 9:00p.m., I really do not care if the ball fell or not! so what else was I suppose to do, honey went to bed at 8:00!